Wij wonen met onze Ragdolls, Heilige Birmaan en Chihuahua in de provincie Groningen.

In 2004 zijn we gestart met onze Cattery. We hadden ons arbeidszame leven vervroegd afgesloten (ik werkte op de afdeling Radiologie en mijn partner was apotheekhoudend huisarts) en hadden eindelijk tijd om iets met onze grote liefde voor dieren te gaan doen. Ten eerste hadden we ons aangemeld bij een dierenambulance om daar als vrijwilliger de ambulance te bemannen en ten tweede wilden we een Cattery beginnen. We hadden altijd al raskatten gehad en wilden nu een mooie en gezonde raskat waar we ook mee mochten fokken en showen. We zijn gestart met het fokken van Heilige Birmanen en in 2006 is daar de Ragdoll bijgekomen. Heel veel plezier van de Heilige Birmaan gehad maar uiteindelijk toch gekozen voor de Ragdoll. Wij vinden dit een geweldig ras en ons doel is natuurlijk om het ras te behouden en te verbeteren. Het fokken gebeurt zeer kleinschalig met gemiddeld 2 tot 3 nestjes per jaar omdat we ieder nestje veel persoonlijke aandacht willen geven. De eerste 3 weken verblijven moeder en kittens in de kraamkamer omdat rust heel belangrijk is in deze fase. Moeder kan gaan slepen met de jongen als ze het te druk vindt en ook kan de melkafgifte afnemen onder invloed van stress. Hierna verhuizen moeder en kittens naar de (rookvrije) woonkamer zodat ze kennis kunnen maken met de dagelijkse gang van zaken in huis. Ik probeer mijn kittens de beste start te geven zodat ze kunnen opgroeien tot sociale Ragdolls zonder gedragsproblemen waar je alleen maar heel veel van kunt houden :-)

Ik heb een opleiding tot gedragstherapeut voor katten gevolgd.


En ik heb de basis-workshop Tellington TTouch voor katten gevolgd die gegeven werd door de ervaren en gecertificeerde TTouch specialiste Marjolein Prins.


Verder ben ik 5 1/2 jaar vrijwilliger (waarvan 2 jaar voorzitter) geweest van een dierenambulance in Friesland (2003-2009).

  Ik ben op 4 mei 2015 geslaagd voor de PawPeds Internet cursus G1 (klik op de banner voor meer info). 

G1 is het eerste niveau van een drieluik dat kadert in een opleidingsprogramma voor kattenfokkers.

Op 5 mei 2016 ben ik ook geslaagd voor de Pawpeds Internet cursus G2 (klik op de banner voor info).

Ik ben lid van Felikat en de Dutch Ragdoll Club.

De Cattery beschikt over het Huisvestingsvignet van Felikat    

Mijn fokbeleid:

  • Ik fok op:
    • Gezondheid
    • Karakter
    • Uiterlijk omdat de "schoonheid" ondergeschikt is aan de gezondheid en het karakter.
  • De aanstaande ouders worden via DNA en echo (voor ieder nestje) getest op HCM, PKD en CIN.
  • De bloedgroep van beide ouders is bepaald.
  • Het inteeltpercentage wordt berekend.
  • Maximaal 2-3 nestjes (van uiteraard verschillende poezen) worden na elkaar over een jaar gepland zodat de kittens optimale persoonlijke aandacht kunnen krijgen.
  • Maximaal 3-4 nestjes per poes met minimaal 1 jaar ertussen om weer goed aan te kunnen sterken.
  • Optimale socialisatie van de kittens door mijn kattengedragstherapieopleiding.
  • De dames worden gecastreerd als ze maximaal 6 jaar oud zijn (omdat dit 40 jaar is in mensenjaren, zie Kattenleeftijd).
  • De castraten mogen oud worden bij ons, mits ze happy zijn in de groep.
  • Alle poezen mogen vrij door (bijna) het hele huis lopen en gebruik maken van een buitenren van 30 m² waar ze zelf via een kattenluikje in en uit kunnen.

 

 

INFO:

Ria van Weert

tel: 06-23506420


 

Cattery-naam:

Sinds maart 2004 geregistreerd bij de FIFé.
Favori staat voor favoriet en Oriana is de poëtische naam van koningin Elizabeth I van Engeland.
Ze werd door de dichters Oriana genoemd om haar kracht, wijsheid en schoonheid te prijzen. Dezelfde kenmerken dus als van de Heilige Birmaan en de Ragdoll. Ze leefde van 1533-1603 en was koningin van 1558-1603.Tijdens haar regeerperiode kwam Engeland in een bloeiperiode terecht. Ze wordt vaak beschouwd als een van de grootste staatshoofden aller tijden. 
Tevens is mijn roepnaam in Oriana terug te vinden en is mijn 2e voornaam Elisabeth.

Triumphs of Oriana: Then sang the shepherds and nymphs of Diana, Long live fair Oriana.